Luleå avgjorde efter 12 sekunder i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Tolv sekunder in i förlängningen avgjorde Linus Persson för Luleå. Spelarna i Färjestad stod som dockor efter tekningen i sudden death och då gick det undan. – Jag gick bara på mål och när jag fick pucken så släppte jag i väg skottet. Det kändes som en felträff, säger Linus Persson till C-more.

Färjestad hann knappt komma in på planen och var inte alls med vid tekningen när den första förlängningsperioden drog i gång. Bröderna Abbott fick gå rakt in i anfallszon och när Chris passade Linus Persson var det över för Färjestads del. 3-2 till Luleå som nu har 3-1 i matchserien och kan avgöra på lördag.

– Det känns gött. Vi tog över mer och mer och hade tålamod, säger Persson till C-more.

SM-slutspelet i ishockey

Aldrig förr har en sudden i ett slutspel varit över så fort som i Luleå och nu måste Färjestad ta tre raka segrar för att nå en SM-final.

– Det är en stor besvikelse. Vi är inte med när pucken släpps och vi ska skämmas, säger Färjestads tränare Leif Carlsson till C-more.

Missade crosscheckingen

Matchbilden hade kunnat se annorlunda ut då Färjestad i den andra perioden blev snuvade på ett långt powerplay. Efter 16.29 i andra åkte Per Åslund på en crosschecking från Robin Jonsson och började blöda. Domarna missade situationen och tog ingen utvisning.

– Det är förjävligt. Det är konstigt att ingen av domarna ser crosscheckingen. Det hade inneburit powerplay i minst fyra minuter för oss, säger Färjestads tränare  Leif Carlsson.

Anmält i efterhand till diciplinnämnden

Nu har domarna i efterhand anmält händelsen till diciplinnämnden för checking to the head.

– Det är fullständigt vansinnigt. Ingen av de fyra domarna gjorde sitt jobb. Jonsson ska bli avstängd och skulle inte ha fått spela mer denna match, säger Mikael Renberg i svt:s Hockeykväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-slutspelet i ishockey

Mer i ämnet