Andersson knockad efter tuff tackling

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av första perioden åkte Skellefteås Erik Andersson på en tuff tackling i mittzon. Läkarteamet var snabbt framme och en groggy Andersson kunde med hjälp ledas av isen.

18.45 in i första perioden satte Färjestads Milan Gulas in en tackling som av tv-bilderna att döma såg ut att träffa Erik Andersson olyckligt i huvudet.

– Gulas bad så hemskt mycket om ursäkt för en horribel tackling, säger lagkamraten Jimmie Ericsson efter första perioden.

SHL-slutspelet 2014

Skellefteå-backen föll ihop på isen och lagets medicinska personal var snabbt framme.

Ingen åtgärd från domaren. Efter matchen förklarar Marcus Vinnerborg varför.

– Tacklingen sitter i överkroppen, den sitter inte mot huvudet, säger Vinnerborg till Kanal 5.

– Kraften i tacklingen ska vara riktad mot huvudet för att vi ska bedöma den som en checking to the head, fortsätter Vinnerborg och berättar att man inte tänker anmäla incidenten till dicsiplinnämnden.

När andra perioden drog igång fanns Erik Andersson inte med på isen. Enligt uppgifter från lagets läkare till SVT Sports reporter på plats, Dusan Unicevic, rör det sig om en försiktighetsåtgärd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet