Jonas Andersson tror på medaljchans för Tre Kronor. Foto: SVT.

Experten: ”Utvisningarna är onödiga”

Uppdaterad
Publicerad

Utvisningarna höll på att fälla Sverige mot Schweiz. Två gånger om släppte man in mål i numerärt underläge. ”Utvisningarna på den här nivån funkar inte”, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Sverige hade ledningen två gånger om efter två perioder, men tappade den på grund av utvisningar som Schweiz utnyttjade skoningslöst. Till slut kunde man ändå vinna efter två sena avgörande mål i tredje perioden.

– Det jag tycker är onödigt är utvisningarna, det är det som Schweiz utnyttjar och gör två mål. Där måste Sverige skärpa till sig lite. Utvisningar i anfallszon är aldrig bra, det tar Sverige. För många spelare på isen är heller aldrig bra, det gör Sverige. Där finns det ett förbättringsområde, det tror jag de kommer skärpa till sig lite, men just mot såna här lag är det viktigt för det är deras chans just i powerplay, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Sen blir det extra farligt när man möter Kanada, Ryssland och USA som har ännu mer spets. Utvisningar på den här nivån funkar inte, säger experten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet