Magnus Kahnberg jublar. Till slut. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Kahnberg spräckte nollan: ”Grymt skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Kahnberg gjorde sitt första mål för säsongen när han dunkade in Frölundas fjärde mål mot Luleå. ”Just nu är det här målet det överlägset skönaste. Det var grymt skönt att spräcka nollan”, säger han till C More.

Frölunda besegrade Luleå med totalt 4-1 i kvällens ”genrep” i SHL, inför CHL-finalen den 3 februari. Men det var inte slutsiffrorna man pratade om efter matchen.

Frölundahjälten Magnus Kahnberg, som bland annat tagit två SM-guld med klubben, var nämligen en av målskyttarna. Han blev frispelad vid blå, skakade av sig två Luleåspelare och dundrade in 4-1 i slutet av den andra perioden – hans första fullträff för säsongen.

SHL

– Just nu är det här målet det överlägset skönaste. Det var grymt skönt att spräcka nollan, jag har väntat länge på det här, säger han till C More.

Fick hälsenan avskuren av skridsko

Kahnberg fick hälsenan sönderskuren av en skridsko under försäsongen och har haft en tung tid efter comebacken i slutet av oktober. 34-åringen har bara noterats för tre assist – och noll mål.

– Det kändes bra när jag kom tillbaka, och det kändes bra under hyfsat lång tid utan att jag fick in pucken. Men sakta men säkert mattades det lite, man märkte att man låg efter med träning och jag tyckte att jag spelade sämre och sämre. I slutet nu har jag ju varit lite petad, så det kanske var det som behövdes. Man fick vara nere och känna på botten lite, bli ännu mer arg på sig själv och känna att: ”Nu får det vara nog”, säger han.

Och kanske lossnar det för Kahnberg nu. På lördag är det dags för nästa match, då Växjö gästar Göteborg och Scandinavium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet