Foto: Bildbyrån

Örebro klart för spel i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Örebro blir kvar i SHL efter seger med 4-2 mot Djurgården i kvaldramat på Hovet. Nu har man sju poäng ner till tredjeplatsen. – Det är en stor lättnad, säger Jared Aulin, som nu kan resa hem och träffa sin cancersjuka mamma.

Han andades ut efter det fina stöd som han fått av killarna i laget och av fansen efter allt som varit.

– För mig är det stort. Killarna sa att de ville skicka hem mig för att träffa min mamma, säger Jared Aulin med gråten i halsen till Viasat.  

Kvalserien 2014

”Enormt mycket respekt”

– Jag har enormt mycket respekt för killarna i laget, fortsätter han.   

Örebro hämtade sig efter Djurgårdens blixtstart. Michael Holmqvist satte ettan redan efter sexton sekunders spel. Då sjöng och gungade Hovet som samtidigt hyllade den döde Dif-supportern.

Men Jonas Karlsson kvitterade med benskyddet efter att ha blivit träffad av Viktor Ekboms skott när han skulle skymma målvakten. Då var det två sekunder kvar av lagets powerplay.

Första perioden präglades av en speciell stämning där Dif-klacken hyllade döde supportern med sång och där Örebros var helt tyst.

Matchens prestation       

Jere Sallinen stod för matchens prestation. Han bröt fram på kanten, fintade bort Dif-backen och satte ett dragskott i nättaket till 2-1. Med sex sekunder kvar av andra perioden snurrade Jonas Karlsson runt och fann en fri Kalle Olsson som satte 3-1. Brian Willsie avgjorde sedan dramat med sitt 4-1-mål.

De gör upp om sista SHL-platsen

Rögle (13 poäng, +3 i målskillnad): Västerås (h), AIK (h).

Djurgården (12, 0): Malmö (b), Västerås (h).

Malmö (11, -5): Djurgården (h), Örebro (b).

AIK (10, 0): Örebro (h), Rögle (b).

(Källa: TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvalserien 2014

Mer i ämnet