Karlskoga kan säkra finalplats

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens möte med Almtuna kan Bik Karlskoga säkra andraplatsen och därmed en plats i den hockeyallsvenska finalen. ”Det är helt upp till oss och det är bara positiva tankar”, sa Karlskogatränaren Tobias Thermell nyligen till SVT Örebro.

Med tre raka segrar i ryggen tar tabelltvåan Bik Karlskoga under måndagskvällen emot åttan Almtuna i Nobellhallen.

Förlänger Karlskoga sin segersvit så är andraplatsen i praktiken säkrad då det med två matcher kvar att spela kommer skilja minst sex poäng ner till trean Pantern vilka Karlskoga dessutom har 40 plusmål gentemot.

”Allt i egna händer”

– Vi har ett bra utgångsläge, med sex poängs försprång för att nå en final. Så allt ligger i våra egna händer. Det är helt upp till oss och det är bara positiva tankar, sa Karlskogatränaren Tobias Thermell till SVT Örebro förra veckan.

Tonläget hos lagets poängkung Victor Ejdsell – som hittills gjort 55 poäng på 48 matcher – är detsamma inför kvällens match.

Går för seger

– Vi har ingen tanke på att tappa detta. Ett tag var det ingen som räknade med oss, men så är hockey, du kan inte vinna jämt. Nu vet alla att vi är att räkna med, säger Ejdsell till Aftonbladet.

Viktiga poäng står på spel även för Almtuna då laget vid seger och rätt resultat i övriga matcher kan säkra åttondeplatsen som garanterar spel i slutspelsserien.

Så funkar kvalet till SHL

Hockeyallsvenska finalen

Seriesegraren och tvåan i Hockeyallsvenskan spelar mot varandra i en finalserie som avgörs i bäst av 5 matcher. Vinnaren går till direktkval till SHL och möter där lag 14 från SHL. Förloraren går till playoff.

Slutspelsserien

Lag 3 till 8 från Hockeyallsvenskan spelar en enkelserie (totalt 5 matcher per lag och lag 3-5 har en extra hemmamatch). Vid lika poäng räknas inbördes resultat. Segraren av slutspelsserien går till playoff mot förloraren av den hockeyallsvenska finalen.

Direkt kval till SHL

Hockeyallsvenska mästaren möter alltså lag 14 från SHL och segraren i playOff möter lag 13 från SHL. Matchserierna spelas i bäst av 7 matcher där lag 13 och 14 från SHL spelar match 1, 3, 5 och 7 på hemmaplan. Segrarna spelar i SHL kommande säsong och förlorarna spelar i Hockeyallsvenskan.

Källa: SHL.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.