Karlskoga stärkte serieledningen

Bik Karlskoga försvarade serieledningen i hockeyallsvenskan hemma mot tabellfyran Timrå, 2–1.

Det räckte med en period för att ordna tre poäng. Hemmalaget gjorde båda sina mål under matchens första 20 minuter. Thomas Valkvæ-Olsen satte 1–0 och Victor Ejdsell utökade på straff. Ejdsell, som förra säsongen spelade 25 matcher för Timrå, är därmed uppe i elva mål i höst.

Jeremy Boyce-Rotevall gjorde Timrås mål i den andra perioden.

Mora gick upp på andra plats i tabellen tack vare 2–1 borta mot Vita Hästen. Norrköpingslaget tog ledningen men Matias Lassen och Alex Aleardi vände på matchen på fem och en halv minut i slutperioden.

Bottenduon Västerås och Södertälje – som båda har fem poäng till Modo på rätt sida strecket – åkte på nya förluster. Västerås föll med 4–5 borta mot Björklöven och Södertälje fick ge sig i förlängning hemma mot Pantern, 3–4.

Kvällens resultat i allsvenskan

Vita Hästen-Mora

1-2

(0–0, 1–0, 0–2)

Andra perioden: 1–0 (4.47) Mattias Kalin (Rickard Palmberg, Marcus Eriksson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (12.32) Matias Lassen (Pierre Engvall, Emil Aronsson), 1–2 (18.07) Alex Aleardi (Kevin Goumas, Alexander Hilmerson).

(2–0, 2–2, 1–2)

Första perioden: 1–0 (8.34) Zach Hamill (Jacob Andersson, Lucas Sandström) spel fem mot fyra, 2–0 (17.24) Joakim Högberg (Lukas Ekeståhl–Jonsson, Stefan Andersson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (6.17) Austin Farley (Lucas Sandström, Jesper Thörnberg) spel fem mot fyra, 3–1 (9.16) Marcus Bergman (Stefan Gråhns, Christopher Fish), 4–1 (14.07) Zach Hamill (Austin Farley, Lucas Sandström) spel fem mot fyra, 4–2 (14.28) Hampus Larsson (Christopher Fish, Stefan Gråhns).

Tredje perioden: 5–2 (1.36) Joakim Högberg (Kim Karlsson, Jesper Thörnberg), 5–3 (5.00) Stefan Gråhns (Rasmus Edström), 5–4 (10.56) Mikael Frycklund (Anton Mylläri) spel fem mot fyra.

(2–0, 0–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (5.15) Thomas Valkvae–Olsen (Alexandre Lavoie, Victor Ejdsell), 2–0 (10.25) Victor Ejdsell str.

Andra perioden: 2–1 (15.53) Jeremy Boyce–Rotevall (Emil Berglund, John Westin).

e förl(1–0, 0–2, 2–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (17.05) Victor Andersson (Lucas Carlsson, Anton Holm) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (4.36) Andreas Söderberg (Axel Wemmenborn, Emil Carnestad), 1–2 (9.18) Robin Dahse (Jakob Karlsson, Filip Windlert).

Tredje perioden: 2–2 (1.34) Henrik Thegel (Adam Hansen, Lucas Carlsson), 3–2 (13.05) Lucas Carlsson (Jonas Westerling, Jonas Vidlund), 3–3 (16.01) Erik Nyström (Patrik Blomberg, Robin Dahse).

Fjärde perioden: 3–4 (5.00) Marcus Sylvegård.

Skott: 25–22 (10–8, 3–8, 8–4, 4–2).

Utv, Södertälje: 2x2. Pantern: 3x2.

Domare: Johan Nordlöf, Solna.

Publik: 2 169.