Karlskrona är äntligen ett vinnande lag igen. Foto: Bildbyrån.

Karlskrona bröt svart novembersvit

Uppdaterad
Publicerad

Efter en svart november med bara en vinst på åtta matcher kan Karlskrona se ljust på december efter 4-1 mot Färjestad hemma i Blekinge.

När Färjestad bosatte sig i utvisningsbåset i tredje perioden passade KHK på att avgöra matchen. Emil Larsson hittade rätt två gånger om till 3-1 och 4-1.

Vid det första målet var det en snygg upprullning innan Larsson satte dit klubban nära målet.  Vid 4-1 höll han sig nära mål och sköt distinkt.

– Vi har haft lite strul att stänga ett par matcher och det var skönt att vi fick trean och fyran så att vi kunde spela vårt styrspel efter det. Det är otroligt skönt och vi kände redan mot Djurgården att vi var på väg att vända, säger Larsson till C More.

Leif Carlsson: ”En inte-okej match”

Det var nästan komiskt när FBK två gånger om fick sitta i utvisningsbåset för att ha haft för många spelare på isen inom bara två minuter.  

– Vi gör en inte-okej match och tar många dumma utvisningar och vi måste se oss i spegeln och rannsaka oss själva. Vi är frustrerade och just nu är det inte harmoni i laget. Vi har visserligen många skadade spelare men de som spelar måste göra bättre ifrån sig, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.