FBK sabbade Karlskronas premiärfest

Första SHL-matchen någonsin i Karlskrona. Men guldtippade Färjestad sabbade premiärfesten och vann med 3–1.

”Vi har en del att lära”, säger tränaren Per Hånberg.

Långa köer och lapp på luckan i Karlskrona. Men 3500 åskådare fick se gästande Färjestad koppla greppet från start.

Matchen var 16 minuter gammal när Milan Gulas bombade in 1–0 i spel fem mot fyra. Och med bara tolv sekunder kvar av den första perioden ökade Joakim Nygård på till 2–0 på passning från hemvändande lagkaptenen Magnus Nygren.

Halvvägs in i matchen rundade Joel Eriksson Ek kassen och tryckte in 3–0 köksvägen. Med sex sekunder kvar av den andra perioden kom sedan Karlskronas historiska första SHL-mål – via FBK-backen Tomas Skogs skridsko. Mattias Guter noterades för målet som blev matchens sista.

– Vi har fått spela första matchen och känner direkt att vi har en del att lära, dock är vi inte så långt borta. Vi möter ändå en favorit till SM-guldet och gör en bra match, säger tränaren Per Hånberg i C More.

MATCHFAKTA

Karlskrona–Färjestad 1–3 (0–2, 1–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (15.56) Milan Gulas (Jonas Holös, Robbie Earl) powerplay, 0–2 (19.48) Joakim Nygård (Magnus Nygren, Tomas Skogs).

Andra perioden: 0–3 (12.09) Joel Ek Eriksson (Tomas Skogs, Linus Persson), 1–3 (19.54) Mattias Guter (Henrik Nilsson, Robin Gartner).

Skott: 26–27 (12–11, 8–11, 6–5).

Utv, Karlskrona: 3x2. Färjestad: 5x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 3 450.