Karlskrona skrällde efter märkliga mål

Uppdaterad
Publicerad

Julien Brouillette blev segerskytt mot Skellefteå när Karlskrona överraskade och tog andra raka hemmasegern efter förlängning. ”En otrolig boost och fjäder i hatten till grabbarna”, säger Karlskronas Per Hånberg till C More.

Första säsongen i SHL har inte varit någon framgångssaga för Karlskrona. Men den senaste tiden har laget börjat ta lite poäng och i kväll fick de med sig en riktig skalp när de besegrade Skellefteå med 4-3 efter förlängning.

– Det är många känslor nu naturligtvis, men det är ett av Sveriges bästa hockeylag vi möter. Det är en otrolig boost och en fjäder i hatten för grabbarna att kunna rubba ett sådant lag. Gång på gång kommer vi tillbaka och ger aldrig upp. I dag tycker jag att det är rättvist att vi vinner, mina grabbar visar ett större hjärta, säger Karlskronas tränare Per Hånberg till C More.

Märkligt mål direkt

Och det var flera märkliga mål som låg bakom skrällsegern. Redan i den andra matchminuten slängde Skellefteås Axel Holmström, från en position bakom förlängda mållinjen, in pucken framför Karlskronas mål. Pucken träffade målvakten Johan Holmqvists klubba, ändrade riktning och gled in i mål. Märkligt mål nummer ett i matchen.

Karlskronas brist på medstuds fortsatte under ännu en tid. Man spelade sig fram till ett bra läge men när Emil Larsson gjorde mål hade domaren varit alltför snabb med att blåsa då han trodde att Skellefteås målvakt Markus Svensson blockerat den puck som i själva verket låg fri.

När halva första perioden spelats började Skellefteå dra på sig utvisningar och Karlskrona hade stundtals ett enormt tryck mot Markus Svensson. Men man lyckades för det mesta undvika att göra mål. Undantaget var när Anton Grundel i spel fem mot tre sköt in kvitteringen.

Märklig studs

Karlskrona må vara jumbo i SHL men fortsätter att spela jämna matcher. Och de märkliga målen fortsatte att ramla in. Karlskronas back Henrik Nilsson lär aldrig glömma sitt 3-2-mål där pucken efter Nilssons skott utanför fick en märklig sargstuds och gick via Markus Svenssons ryggtavla och in i mål.

Den tredje perioden inleddes i samma märkliga anda. Skellefteås Martin Lundberg flippade i väg en puck från blå linjen men en studs på ett ben gjorde att pucken trillade in bakom Johan Holmqvist.

Matchen gick sedan till förlängning och där sköt Julien Brouilette två poäng till Karlskrona.

– Någonstans får vi vara nöjda med en poäng och ta det som bjuds, med tanke på hur det såg ut över hela matchen. Karlskrona förtjänar två poäng, tyckte Skellefteås tränare Hans Wallson i C More efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.