Erik Karlsson smajlar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karlsson bakom Ottawas vändning

Uppdaterad
Publicerad

Svenskbacken Erik Karlsson gjorde ett mål och en målgivande passning när hans slutspelsjagande Ottawa vände 1-2 till seger med 4-2 borta mot San Jose i NHL-ishockeyn.

Karlssons mål – ett slagskott på en retur – kom 7.29 in i mittperioden i numerärt överläge och betydde 1-1.

Även Karlssons andra poäng i matchen kom i numerärt överläge. Den här gången passade han till Mika Zibanejad som sköt ett skott som tog i sargen bakom San Joses målvakt Antti Niemi och studsade fram till Mike Hoffman som slog in matchavgörande 3-2.

NHL 2014-2015

Karlssons insats, med över 28 minuters speltid, innebar dessutom att han utsågs till matchens bästa spelare.

Sammanlagt har den 24-årige försvarsspelaren gjort 47 poäng på 60 matcher och är en poäng bakom Montreals P.K Subban och Calgarys Mark Giordano i backarnas poängliga.

Niklas Kronwall hade mest speltid i Detroit och stod för två målgivande passningar i 4-3-segern borta mot NHL:s bästa hemmalag Nashville. Kronwalls båda passningspoäng kom i tredje perioden när Detroit vände 2-3 till seger med 4-3.

Betydligt sämre gick det för Nicklas Grossmann i Philadelphia. Grossmann, som var skadad större delen av januari, blev träffad av en puck högt upp i ryggen i mötet med NY Rangers. Grossmann tvingades avbryta matchen och enligt knapphändiga rapporter från Philadelphia har svensken en skada på överdelen av kroppen. Philadelphia vann ändå matchen med 4-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet