Lagkapten Karlsson (till höger) firar segermålet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karlsson firade 500 med seger

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två svenskar sällar sig till skaran som firat 500 matcher i NHL. Ottawas Erik Karlsson fick dessutom med sig segern och en assistpoäng i matchen mot Carolina. ”Skön vinst för oss och givetvis en bra match. Jag tycker att vi spelade bättre under större delar av matchen, så det var två viktiga poäng”, säger han.

Kapten Karlsson gjorde sin 500:e NHL-match, och spelade fram till Kyle Turris 2–1-mål mot Carolina. Det blev också slutresultatet i matchen.

Med sin assist har backen gjort 402 poäng genom NHL-karriären.

– Har inte tänkt på det faktiskt. Jag tittar varken för långt framåt eller tillbaka i tiden. Jag håller mig till nutiden, så mycket som det går, säger Erik Karlsson själv till Expressen om att han firade 500.

Det var Ottawas tredje raka vinst. Karlsson toppar Ottawas interna poängliga på 17 poäng, 4 mål och 13 assist, efter 21 spelade matcher.

Dubbla svenska mål för Washington

Även Detroits Jonathan Ericsson gjorde sin 500:e NHL-match, som sjätte svensk i Red Wings historia.

Men han fick inte med sig segern, hemmalaget förlorade efter förlängning mot Montreal med 1–2.

Både Marcus Johansson och Nicklas Bäckström gjorde mål när Washington mötte Toronto borta. Bäckström var dessutom inblandad i Johanssons mål. Men svenskarnas mål räckte inte, de blev lagets enda, och Toronto vann med 4–2.

Florida vann efter straffar mot Columbus, och den som avgjorde var finländaren Aleksander Barkov. Barkov assisterade även till 1–0-målet av veteranen Jaromir Jagr – 44-åringens 752:a NHL-mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.