Karlsson assisterade till blödande kapten

William Karlsson överlistade Henrik Lundqvist och gjorde första målet i NHL-matchen där hans Columbus vann över New York Rangers med 4–2. Det blev hans tredje mål för säsongen och lagets sjunde raka hemmaseger, som kom efter uppoffrande spel.

Det mest omtalade målet var Matt Calverts 3–2-mål i mitten av tredje perioden. Karlsson noterades för assisten, men det uppseendeväckande var att Calvert tidigare fått lämna isen kraftigt blödandes efter att en puck träffat hans huvud. Han repade sig, och gjorde det avgörande målet.

– Calverts ska han en stor eloge för att han överhuvudtaget kom tillbaka. Det enda man vill när sånt där händer är att få komma ut och spela igen. Men ändå. Det var en rejäl smäll han åkte på, och det blev ju en väldigt bra story att han fick avgöra. Jag bara passade över till honom och sedan skötte han resten, säger Karlsson till Sportbladet.

Motståndarlagets landsman Mika Zibanejad hade då, bara några minuter tidigare, kvitterat till 2–2. Zibanejad har gjort mål eller assist i fyra av de fem senaste matcherna, och i elva av 18 matcher den här säsongen för New York Rangers. För Rangers blev det första förlusten efter tre raka vinstmatcher.