Erik Karlsson återigen hemma i Scandinavium Foto: Bildbyrån

Karlsson: ”Väldigt roligt att lira inför svenska folket”

Uppdaterad
Publicerad

Han är Sveriges största stjärna och världens kanske bästa back. När Erik Karlsson äntrar isen mot Finland ikväll är det första gången på sju år som han spelar i Scandinavium. ”Väldigt roligt att lira inför svenska folket”, säger Erik Karlsson till SVT Sport.

Senast han spelade en match i Scandinavium var mot HV71 i SHL-slutspelet 2009. Då slutade inte riktigt som han hade tänkt.

– Vi förlorade tyvärr mot HV i slutspelet så det blev ett lite abrupt slut där, men det är ändå bara goa minnen härifrån och det kom tillbaka snabbt när man klev in genom dörrarna, säger Erik Karlsson.

World Cup i ishockey

Sedan han lämnade Frölunda 2009 har Erik Karlsson vuxit ut till världens kanske bästa back och har radat upp poäng i laget Ottawa Senators. Men det är något speciellt med att komma hem.

– Givetvis är det väldigt roligt att vara tillbaka i Scandinavium och lira inför svenska folket och mycket familj och vänner, säger stjärnbacken.

– Det är få förunnat att det är en träningsmatch i Göteborg och inte i Stockholm för oss som är härifrån och som kanske bor här på somrarna.

Tre Kronors program

I kväll: Träningsmatch mot Finland klockan 18 i Scandinavium.

11 september: Avresa från Göteborg till träningsläger i Washington.

15 september: Träningsmatch mot Europalaget (Washington, kl 01).

16 september: Avresa till Toronto.

17 september–2 oktober: World Cup i Toronto.

Sveriges matcher:

18 september: Ryssland—Sverige (21.00).

20 september: Sverige—Finland (21.00)

21 september: Sverige—Nordamerika U23 (21.00).

25 september: ev semifinal (01.00 och 19.00)

28 september: ev final, match 1 (02.00).

30 september: ev final, match 2 (02.00).

2 oktober: ev final, ev match 3 (01.00).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet