Kärt återseende för Kallio

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens match mellan Frölunda och Växjö får göteborgarna ta emot en gammal favorit som numera spelar hos motståndarna – Tomi Kallio.

Kallio spelade åtta säsonger i Frölunda och var en storpublikfavorit innan han flyttade till Växjö efter att Frölunda inte ville förlänga hans kontrakt.

– Det som rör mig mest är att det har gått fyra år, men jag känner fortfarande att jag är omtyckt och uppskattad i Göteborg, säger Kallio till Göteborgs-Posten.

SHL

38-årige Kallio ser slutet på karriären närma sig men vill inte prata om det förän säsongen är över.

– Jag vet inte alls vad jag kommer att göra. Det är helt ärligt. Före slutspelet försökte jag tänka på olika scenarion, men kände att jag inte kom till något beslut. Jag vet inte om jag har någon framtid kvar – och var jag har den i så fall.

Hos Frölunda är man redo för semifinal och hoppas på stöd från hemmapubliken.

– Det vi ska testa på ett lag som är ihopvärvat är arbetsmoralen. Orkar de? Har de samma hjärta som oss? Har de samma moral i sin grupp? Vi måste testa av det hårda jobbet över sju matcher. Hur mycket är de beredda att ge för sitt lag, spelare för spelare, siar tränare Roger Rönnberg inför mötet.

Frölunda som har skador på Nicklas Lasu, Andreas Johnsson och Robin Figren ser ut att åtminstone få tillbaka Lasu.

Nedsläpp i Scandinavium klockan 17:15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet