Kasper Björkqvist inför semin mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag spelar de svenska juniorkronorna semifinal mot Finland. Kasper Björkqvist i det finska laget ser fram emot matchen och tror sig veta vad som krävs för att vinna den prestigefulla matchen. ”Det lag som försvarar sig bäst är det som vinner”, säger han till YLE.

Efter att Sverige slog ut Slovakien i kvarten med 6-0, och Finland slog ut Kanada med 6-5, stod det klart att de båda nordiska lagen möts i den första semifinalen.

– Sverige är våra älskade grannar, eller älskade... vi har ju en sådan relation med Sverige att vi hatar och älskar dem på samma gång. Det är fint att få spela mot Sverige i semifinal, men målet är så klart att gå vidare, säger Kasper Björkqvist i det finska juniorlaget.

JVM i ishockey

Du som kan svenska, kommer du att psyka de svenska spelarna extra mycket nu i matchen?

– Klart man tar alla chanser man får att försöka påverka motståndet.

Målrika matcher för Finland

Finland hade Slovakien, Ryssland, Tjeckien och Vitryssland i sin grupp och i samtliga matcher har Finland gjort många mål. Men de har även släppt in många mål och Björkqvist påpekar också att defensiven måste bli bättre i det finska laget.

– Sverige spelar väldigt disciplinerat och har ett väldigt bra lagspel. Jag tror att det lag som försvarar sig bäst är det som vinner. Vi vet att vi kan göra mål men vi måste förbättra vårt defensiva spel.

Vad avgör matchen och hur slutar den?

– Målvakterna och försvarsspelet avgör. Sverige är väl lite förhandsfavoriter, men hur det går får vi se när matchen är slut.

Se hela YLES intervju ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet