Anton Strålman är klar för HV71. Foto: Bildbyrån

Klar för HV71 efter 16 säsonger i världens bästa liga

Uppdaterad
Publicerad

16 säsonger i NHL fick räcka.

Nästa säsong spelar Anton Strålman i HV71.

– Det ska bli kul att spela SHL-hockey igen. Sedan det blev klart med hemflytt har jag följt ligan och HV71 mer och ser verkligen fram emot det, säger Strålman till HV71:s hemsida.

2007 lämnade han Timrå för spel i NHL och Toronto Maple Leafs. Sedan dess har det blivit 16 säsonger i världens bästa hockeyliga för Anton Strålman, men nu vänder han hemåt.

Under lördagsförmiddagen meddelade HV71 att backen skrivit på ett ettårskontrakt.

– Jag själv hoppas kunna bidra både med erfarenhet och som en pådrivare i laget. En säsong är en process och jag tror att jag kan hjälpa, inte minst de unga spelarna, med tips och värdefull feedback. HV71 är också en klassisk klubb som vill tillbaka till toppen och det är ett mål som tilltalar mig, säger 36-åringen till HV71:s hemsida.

HV:s sportchef Kent ”Nubben” Norberg är nöjd:

– I Anton får vi en spelare med ovärderlig rutin både på och utanför isen. Trots allt han upplevt i sin hockeykarriär är Anton oerhört motiverad och driven för att komma till HV71 och spela med oss i SHL nästa säsong. Vi kommer att få en back som spelar med en stor smartness, både offensivt och defensivt, och är glada över att han väljer HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.