Karlsson, Landeskog eller Sedin? Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Klart med ny kapten nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Vem blir ny kapten i Tre Kronor under World Cup? Det är frågan förbundskapten Rikard Grönborg nu jobbar med. ”Vi (ledarna) träffas på lördag och ska prata om det”, säger han till SVT Sport.

Tre Kronors lagkapten Henrik Zetterberg är skadad och missar World Cup. Mikael Backlund, Calgary, kallas in som ersättare till Detroit-forwarden.

Men nu står det alltså klart att Detroit-stjärnan missar turneringen. Enligt klubbens general manager Ken Holland ska Zetterberg ha skadat knäet under en träning, det skriver Dan Rosen, skrivbent för NHL.com, på Twitter.

På lördag ska alltså Grönborg och ledarna ses och diskutera en ny kapten och assisterande.

Har du en lista i ditt huvud på kandidater?

– Ja, det är klart. Det har säkert du också, säger Grönborg.

– Sen måste man kolla med aktuell spelare om denne vill vara det också, säger han till SVT Sport.

– Nästa vecka vill jag att det är klart. Vi har många som är lagkaptener och assisterande i NHL, säger Grönborg.

Henrik Sedin, Erik Karlsson, Gabriel Landeskog är kaptener i sina NHL-lag, dessutom finns flera assisterande. Henrik Lundqvist i Rangers är ju annars en stor profil, men målvakter får inte vara kaptener i World Cup.

SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg om valet:

– Jag hade valt någon av Sedin-bröderna. Någon som har respekt hos motståndarna och inte minst hos domarna, säger Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.