Klart: Teemu Laine döms för filmning

Uppdaterad
Publicerad

HV 71:s forward Teemu Laine blev förste SHL-spelare att anmälas för filmning. Nu står det klart att han kommer att straffas med böter. ”Det handlar om 5 000 kronor”, säger Disciplinnämndens ordförande Alexander Ramsay till SVT Sport.

I fjol införde SHL att spelare skulle kunna varnas vid filmningar.

Inför säsongen skärptes reglerna och de nya direktiven är att filmningar kommer att kunna anmälas till Ishockeyförbundets disciplinnämnd i efterhand och att spelare då kan straffas.

SHL

Teemu Laine blev på måndagen den första att anmälas. På tisdagen valde disciplinnämnden att fälla HV71:s forward.

– Vi hade ett sammanträde nu på morgonen och vi fattade beslutet att han döms för filmning. Det handlar om böter på 5 000 kronor, säger ordförande Alexander Ramsay till SVT Sport.

”Domen var bedrövlig”

– Tyvärr, domen var bedrövlig, men jag kan inte göra någonting åt det. Jag kan bara säga att jag INTE filmade. Jag blev crosscheckad när jag försökte trampa mer fart, skriver Laine i ett sms till Aftonbladet.

Ross: ”Ska inte gå i fotbollens fälla”

SVT:s hockeyexpert Patrik Ross är nöjd med domen.

– Jag har inga synpunkter på att det är just Teemu Laine som straffas. Men vi måste få bort de här filmningarna. Fotbollen har ett jättestort problem och vi ska inte gå i den fällan. Det är domarna som får skit. Det är bra att statuera exempel, att vi tar tag i det här och jobbar med de här bitarna, säger Ross.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet