Foto: TT Nyhetsbyrån

Klingberg sänkte Lehners Ottawa

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Robin Lehner hade en tung afton när hans Ottawa tog emot Dallas. Göteborgaren fick släppa sex puckar förbi sig i 3-6-förlusten. Den viktigaste av dem, satte landsmannen och backen John Klingberg.    

Lehner fick chansen efter en skada på förstamålvakten Craig Anderson, men till stor del på grund landsmannen John Klingerg blev det knappast någon klang och jubel-föreställning. Klingberg snodde pucken vid offensiva blå, gick mot mål och lyfte in pucken över Lehner. Målet innebar 4-3 till Dallas och starten på avgörandet.     

– Det känns bra, jag tycker jag tar stora steg för varje match, och utvecklas mycket, kommenterade Klingberg till nhl.com, efter att ha utsetts till en av matchens stjärnor.

NHL 2014-2015

Och efter matchen hyllas Klingberg av egne tränaren Lindy Ruff.

– Det är en imponerande kille. Det var ett fantastiskt mål han gjorde. Man måste ha en speciell sorts talang för att lyckas med en sån sak.

Backen noterades även för en assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet