Carl Klingberg gjorde i natt sitt första NHL-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klingbergs första NHL-mål – i säsongens sista match

Uppdaterad
Publicerad

Han väntande in i det längsta.

Men i säsongens sista match kom Carl Klingbergs första NHL-mål.

– Riktigt kul, säger han.

I säsongens sista match kom till alltså Carl Klingbergs första NHL-mål i karriären, då han halvvägs in i den andra perioden gick köksvägen och gjorde 3-1 till sitt Winnipeg borta mot Calgary. Winnipeg vann till slut med 5–3.

– Det var riktigt roligt. Vi hade bra tryck där och Cormier (Patrice) fick ner pucken i hörnet. Sen tog jag pucken och efter det minns jag knappt vad som hände. Jag försökte bara få pucken på mål på ett så bra sätt som möjligt, och det gick ju ganska bra, säger han.

NHL 2013-2014

”Spela mitt spel”

Klingberg har tillbringat större delen av säsongen i farmarlaget St. John's, men har avslutat med tre matcher i NHL.

– Jag har bara försökt spela mitt spel. Jag kan inte förändra hur jag spelar utan har bara försökt spela som jag alltid gör och se hur långt det tar mig. Jag kämpar bara varje dag, varje byte. Sedan är det upp till andra att bestämma var jag ska spela, säger han, och fortsätter:

– Jag har bara försökt ha så roligt som möjligt på den högsta möjliga nivån.

Klingberg åker nu tillbaka till farmarlaget St. John's för att spela AHL-slutspel med dem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet