Klubbhugg ger avstängning

Uppdaterad
Publicerad

En filmsekvens av händelsen låg till underlag till disciplinnämndens bedömning. Idag kom domen efter klubbhugget över nacken i försäsongsmatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerviks IK – Södertälje SK.

Det var i slutsekunderna av tredje perioden i försäsongsmatchen den 23 augusti i Hockeyallsvenskan mellan Västerås-Södertälje som Södertäljes Michael Schumacher tacklades av Västerås IK:s Oscar Karlsson, framifrån. Schumacher tappade balansen och klubban åkte upp i luften. Schumacher återfick balansen, för att sedan med kraft slå klubban över nacken på Västerås Oscar Karlsson. Karlsson blev liggande.

Stängs av

Idag kom avstängningen efter händelsen. Disciplinnämnden dömer Michael Schumacher till fem matchers avstängning, och böter på 6000 kronor. Schumacher ska också betala böter på 6000 kronor.

Nämnden har haft en filmsekvensen som stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden menar att; Våldet sker med klubban som tillhygge i ett tvåhandsfattat ”yxslag”. Att slaget är relativt kraftfullt. Att slaget är medvetet. Och att skada uppstår inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.