En leende Mika Zibanejad efter konstnumret mot Edmonton – se hockeygodiset här. Foto: Danny Wild / BILDBYRÅN

Kommentatorerna lyriska efter Mika Zibanejads assist: ”Blir inte vackrare!”

Mika Zibanejad kan ha gjort NHL-säsongens hittills snyggaste framspelning i matchen mot Edmonton.

– Vilket spel av Zibanejad! Det blir inte vackrare än sådär, hörs kommentatorerna säga i sändningen.

Svenskens assist på ett tillslag i perfekt vinkel till målskytten Blake Wheeler hyllas nu stort i NHL. Klippet som visar Wheelers ansiktsuttryck direkt efter målet har också gått varmt efter matchen.

Den amerikanske målskytten verkade knappt tro sina ögon efter passen från Zibanejad, som innebar 1-0 till New York Rangers i första perioden.

– Det var speciellt. Han är en speciell spelare och jag är lyckligt lottad som får vara på isen med en spelare som honom, säger Wheeler efteråt.

Fyra mål i slutperioden av Oilers

Trots den hyllade inledningen på matchen var det till slut gästande Edmonton Oilers som gick segrande från Madison Square Garden.

Efter två målsnåla perioder slog Oilers till med fyra mål på knappt sju minuter i tredje, där Mattias Ekholm noterades för en assist.

Mika Zibanejad stod bakom ett av reduceringsmålen i matchens slutskede, men Rangers kom inte närmare än 3-4.

Nattens poängskörd innebär att den 30-årige centern nu har gjort totalt 12 mål och 18 assist på 31 matcher.

Se Zibanejads konstnummer i spelaren ovan.