Foto: TT Nyhetsbyrån

Krisande Modo sparkar Svartvadet

Uppdaterad
Publicerad

Krisen i Modo växer och klubben sparkar nu sportchefen Per Svartvadet. ”Vi behöver ett nytt ledarskap som tar oss vidare ytterligare”, säger klubbens vd Johan Widebro.

Det som skulle bli ett snabbt återtåg till SHL har i stället blivit en svidande vardag i allsvenskan.

Efter 23 spelade omgångar är den klassiska klubben nästjumbo och krisen har fått Modo att agera.

I ett pressmeddelande meddelar Modo att klubblegendaren tillika sportchefen Per Svartvadet nu får lämna sin tjänst.  En tjänst han tog över 2014 efter Markus Näslund.

– Vi har gjort bedömningen att vi behöver ett nytt ledarskap som tar oss vidare ytterligare, säger MODO hockeys vd Johan Widebro till SVT Nyheter Västernorrland.

”Hade inte tänkt avgå”

Svartvadet – som var en av guldhjältarna i det Modo lag som vann SM–guld 2007 – kommer vara kvar i organisationen under sin uppsägningstid, men med fokus på andra uppgifter.

– Jag hade en dialog med vår vd i tisdags. Vi var överens om att ett beslut borde tas. Det gjorde Modo och jag har inga problem med det. Det är nytt folk i klubben, de har gjort en utredning och kommit fram till hur vi ska ta oss vidare, säger Svartvadet till SportExpressen och tillägger:

– Jag hade inte tänkt avgå, men jag vet om förutsättningarna i branschen och hur mitt avtal var skrivet.

Tränaren blir även sportchef

Klubben meddelar också att Andreas Johansson får fortsatt förtroende som huvudtränare och att han dessutom blir tillförordnad sportchef fram tills det att klubben hittat Svartvadets efterträdare.

Vidare omorganiserar klubben i den sportsliga organisationen vilket bland annat innebär att sportrådet läggs ned.

– Sportrådet har fungerat som en kvalitetssäkring av de spelare vi tagit in och det har fungerat väldigt bra. Utmaning har varit att vi blivit trögrörliga på marknaden. Det går väldigt fort i den här branschen och vi vill inte ha ett delat ansvar utan en sportchef som har det mandatet i framtiden, säger Widebro.

Per Svartvadet har sex månaders uppsägningstid och då vill klubben ha en ny sportchef på plats.

Modo åkte ur SHL den gångna säsongen efter att Örnsköldsvik–laget tappade en 3–1–ledning i den avgörande matchserien mot Leksand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.