Marcus Krüger (till vänster) gjorde ett efterlängtat mål för Chicago Blackhawks. Foto: TT Nyhetsbyrån

Marcus Krüger bröt poängtorka

Han hade spelat tio raka matcher utan att göra poäng.

Men i natt nätade Marcus Krüger äntligen igen – och bröt Carolinas segersvit.

Marcus Krüger hade spelat tio raka matcher utan att göra poäng. Men när hans Chicago i natt 5–2-besegrade Carolina på hemmaplan fick han äntlige göra poäng igen.

Den efterlängtade poängen kom 15.42 in i den andra perioden då han stötte in en retur på Andrew Shaws skott. Målet innebar 4-0 och mer eller mindre säkrade Chicagos vinst.

NHL 2014-2015

– Kul såklart. Näst efter att vinna finns ingen skönare känsla än att göra mål, säger han till aftonbladet.se.

Hjalmarsson assisterade Toews

Även backen Niklas Hjalmarsson bröt en poängtorka i Chicago. Hans assist till Jonathan Toews var Hjalmarssons första poäng på sju matcher, och hans första assist på hela 18 matcher.

Matchen var Carolinas första förlust på fyra matcher. Chicago är i bra form och har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och ligger på en stabil slutspelsplats i western conference.

– Jag är nöjd med sättet vi inledde matchen på. Jag är nöjd med de första 40 minuterna. De har ett par spelare som kan spela bra och jag tycker att vi blev lite väl offensiva i den tredje perioden men allt som allt var det en stabil insats, säger Chicagos tränare Joel Quenneville, enligt Chicagos hemsida.