Foto: Bildbyrån

Isen stormades när Djurgården blev klart för SHL

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vann hemma mot Västerås med hela 6-2 – därmed tog sig laget tillbaka till SHL efter två år i allsvenskan. Då fick fansen glädjefnatt och isen på Hovet stormades efter slutsignalen.

6-2 mot Västerås innebar att Djurgården klarade av att passera Rögle som hade ett plusmål inför kvällens omgång.

– Det är kulmen på en fantastisk säsong. Uppdraget slutfört, skrek Timmy Pettersson till C More medan fansen slet och drog i honom.

Kvalserien 2014

Sportchefen Challe Berglund grät rätt ut.

– Skillnaden mot mina tidigare segrar är att jag aldrig gråtit över en vinst tidigare, bölade Challe för SVT Sport och hyllade publiken.

– De som är här är hur stora som helst, sade Berglund och svepte med  handen över ett stimmigt Hovet.

Challe förnekar rykte om Västerås

Sportchefen Berglund är också ryktenas man. Han sägs vara aktuell som tränare för Västerås, men har förnekat det.

Tränaren Hans Särkijärvi stod över kramkalaset, och vandrade till omklädningsrummet i stället. Särkijärvi avslutade med nio raka segrar i grundserien – nu vill många se att veteranen fortsätter i båset.

– Vi får se vad som händer. Får jag frågan så svarar jag att jag vill känna efter och känna hur det känns. Det är mycket som spelar in, socialt och så, men det vill jag inte ta med er, sade Särkijärvi till journalisterna, uppger TT.

Reinfeldt jublade åt AIK-mål

Denna den sista kvalserien fortsatte att gäcka spelare och fans in i  kaklet. På Hovet satt djurgårdsfansen, med statsminister Fredrik Reinfeldt på plats, och jublade åt AIK-mål i Ängelholm när Rögle verkade vara på väg att göra Houdinis trick ännu en gång. Men det blev bara skrämselhicka på djurgårdsfansen denna kväll.

Det som blev en propagandaafton för klubben började i chock. Redan efter 71 sekunder gav Christopher Mastomäki Vik ledningen med 1-0 men innan det ens gått fem minuter hade Dif vänt.

Efter 6-1 släppte ångesten för fansen som sjöng fram sitt lag till SHL men den infann sig igen när Rögle vände 0-1 till 3-1 mot AIK (slutade 4-3). Isen stormades av gläderusiga fans och ett tumult uppstod.

Ville inte veta ställningen inför sista perioden

– Det är en period kvar och måste fortsätta att göra mål, sa Jens Jakobs efter andra periodens 6-1 och ville inte veta vad det stod i de andra matcherna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvalserien 2014

Mer i ämnet