Kylington: ”Inte pratat om det här tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

En skada sänkte nästan Oliver Kylington – som sjönk som en sten i rankingen inför draften. När han nu är tillbaka på allvar berättar han för SVT Sport om den tunga tiden. ”Jag har inte fått prata om det här tidigare och folk förstod inte hur allvarlig den skadan var”, säger 19-åringen.

Han är självkritisk när han pratar om skadan.

– Jag gjorde ett misstag att spela hockey för tidigt när jag kom tillbaka efter JVM. Jag gick på för tidigt och benet var inte helt läkt, säger han och fortsätter:

JVM i ishockey

– Jag hade inte min explosivitet och styrka i benet som jag har nu. Det var ett dåligt beslut att spela hockey för tidigt.

Jagar starttröja i NHL: ”Känns rätt nära”

Han tog sig igenom motgången och har i dag redan avklarat sin debut för Calgary Flames och är en av nyckelspelarna i organisationens farmarklubb. Steget till att ta en ordinarie tröja i NHL är mer eller mindre bara runt hörnet.

– Det känns rätt nära. Det var lite så de sa när de skickade ner mig efter training camp och det är bara fortsätta spela mitt spel, säger han.

”Här för att vinna ett guld”

I kväll väntar Finland – men det är bara ett steg i jakten på målet.

– Jag spelar den här turneringen för att jag är otroligt stolt över att representera mitt land, säger han och fortsätter:

– För två år sen hade jag mer tänkt på upplevelsen och spela på en NHL-arena. Det känns som att jag har gjort det. Nu är jag här för att vinna hockeymatcher, jag är här för att vinna ett guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet