Eddie Läck höll säsongens första nolla när Carolina besegrade Ottawa. Foto: TT

Läcks första nolla gav seger

Uppdaterad
Publicerad

Eddie Läcks säsong har kantats av skador och av petningar. Men nu kan hans lycka ha vänt. Inatt höll målvakten nollan när han Carolina besegrade Ottawa med 3-0. ”En natt jag aldrig kommer att glömma”, skriver Läck på sociala medier.

Eddie Läck motade alla 34 skott som Ottawa testade honom med, men ex-leksingen var omutlig i mål och utsågs efteråt till matchen bäste spelare. Nollan var Läcks första för säsongen och totalt nionde i NHL-karriären.

Nollan kunde inte heller ha kommit lägligare då detta var Läcks blott sjätte match för säsongen. Skador och petningar har grusat stora delar av säsongen men nu ser det betydligt bättre ut.

Efter matchen gick Läck ut på twitter och dedikerade nollan till kärleken, jämnställdhet och gemenskap som en del initiativet ”You can play” för vilket svensken var månadens ambassadör.

eddielack

Förutom en stark insats av målvakten låg även Carolinas övriga svenskar bakom segern. Elias Lindholm och Viktor Stålberg stod för säsongens sjätte respektive nionde mål för säsongen, och Victor Rask såg till att passa fram till ett av de.

***

Mikael Backlund närmare 20 mål den här säsongen. Inatt stod Calgary-svensken för sitt 19 mål och därmed är han bara tvål mål och tre poäng från att tangera sin rekordnotering från förra året på 44 poäng.

Calgary vann matchen mot Florida med 4-2 och kunde med det sno åt sig ett litet försprång i kampen om en av wild card-platserna i den västra konferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.