Läktarna nära att rasa efter Skellefteås jubel

Uppdaterad
Publicerad

Efter hoppandet på läktaren när Skelleftefteå hemmaslog Luleå i den tredje SM-finalen har nu extra stöttar satts upp i arenan.

Det hoppades och jublades i takt när Skellefteå kopplade ett stort grepp om SM-guldet i går då Luleå hemmabesegrades. Men hoppandet har satt sina spår.

– Betong rör sig, men experterna säger att det är absolut ingen fara med vår arena, säger kommunens fritidschef, Leif Gustafsson till SVT:s Västerbottensnytt.

SM-slutspelet i ishockey

Efter finalen har stöttor satts upp för att försäkra om att arenan inte ska skadas då det sedan tidigare finns gamla sprickor.

– Vi tycker det är viktigt att ingen ska behöva vara orolig, fortsätter Gustafsson.

I morgon kan Skellefteå säkra guldet i Luleå. Tränaren Bert Robertsson vill inte att spelarna tappar fokus nu när det är så nära.

– Alla tänker ju såklart. Men det handlar om att fokusera på det vi ska göra och det vi är bra på. Inte låta någon annan styra våra tankar och det är precis vad det handlar om just nu, säger Robertsson till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-slutspelet i ishockey

Mer i ämnet