Johansson får trots avstängningen spela Sweden Hockey Games i veckan. Foto: C More/TT Nyhetsbyrån

Landslagsforward stängs av fem matcher

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads landslagsforward Alexander Johansson stängs av i fem matcher för huvudtacklingen mot Frölundas Jonathan Sigalet.

Johansson ska också böta 39 000 kronor för händelsen i söndagens SHL-match då Sigalet skadades och tvingades bryta, uppger shl.se.

Straffet påverkar inte Johanssons medverkan i veckans Sweden Hockey Games. Han är uttagen till Tre Kronor för första gången och kan debutera mot Tjeckien i Göteborg på torsdag.

I förra veckan stängdes Luleås Craig Schira och Karlskronas Alexander Viklund av i tre respektive fem matcher vardera. Två situationer som diskuterades i Hockeykväll.

– Schira hoppar in i den där tacklingen och siktar på huvudet. Jag tycker den är riktigt ful, och jag hoppas och tror att det blir en lång avstängning, sa SVT Sports expert Mikael Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.