Foto: TT Nyhetsbyrån

Landslagsstjärna klar för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets lagkapten Jenni Asserholt lämnar Linköping, där hon så sent som i våras vann SM-guld med för spel i HV71.

– Jag har varit i LHC i många år och efter dubbla SM-guld kände jag mig nöjd, vilket inte är bra som aktiv idrottare. Jag vill vidare och känner mig redo för ett nytt uppdrag, säger Asserholt på HV71:s hemsida.

Förutom att spela i HV71:s damlag kommer hon kombinera det med spel i ett junior/herrlag i en annan förening.

– Jag har varit i LHC i många år och efter dubbla SM-guld kände jag mig nöjd, vilket inte är bra som aktiv idrottare. Jag vill vidare och känner mig redo för ett nytt uppdrag. HV71 var mycket positiva till ett samarbete och den lösning jag önskade med kombinerad träning med herrar/juniorer samt träning och match med damlaget i HV71. Jag ser fram emot att representera HV71 kommande säsong samt att få en ny utmaning i karriären.

HV71 är självklart överförtjusta över sin värvningen av damlandslagets kapten:

– Naturligtvis är det ett otroligt tillskott till vår trupp och ännu en ”boost” för framtiden. Jenni är extremt seriös och målmedveten, vilket kommer att höja lagets nivå ytterligare och det blir extremt spännande att se vad vi kan åstadkomma som nykomlingar i Riksserien, sager Ulf Johansson, tränare i HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.