Foto: TT Nyhetsbyrån

Larsson hjälte och matchens stjärna

Uppdaterad
Publicerad

Adam Larsson gjorde sitt blott andra mål för säsongen när New Jersey bortaslog Toronto. Men målet tog matchen till en förlängning som New Jersey vann – och Larsson utseddes till matchens stjärna.

Svenskarna Adam Larsson och Jacob Josefson gjorde var sitt mål när deras New Jersey vann mot Toronto med 2-1 efter straffar i nattens NHL-ishockey.

Adam Larsson blev utsedd till matchens stjärna, efter att han kvitterat till 1-1 i slutet av tredje perioden, hans andra mål för säsongen. Han tog därmed laget till förlängning, som blev mållös. Men efter att Jacob Josefson och den tjeckiske lagkamraten Patrik Elias satt var sin straff var New Jersey-segern klar.

NHL 2014-2015

Nicklas Bäckstrom stod för två målgivande passningar när hans Washington slog Pittsburgh hemma med 4-0.

Målgörare var i båda fallen ryssen Aleksander Ovetjkin, som med sina 29 mål gick upp i toppen för skytteligan.

Bäckström drygade samtidigt ut sin ledning i kampen om poängen mellan de svenska NHL-stjärnorna, där han följs av Detroits Henrik Zetterberg och Nashville-rookien Filip Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet