Nya NHL-laget från Las Vegas kommer att hela ”Vegas Golden Knights”. Det avslöjades vid en storslagen ceremoni i natt. Foto: TT Bildbyrån

Las Vegas NHL-klubb har fått sitt namn

Uppdaterad
Publicerad

Vegas Golden Knights. Det blir lagnamnet på Las Vegas första NHL-lag som kliver in i ligan hösten 2017.

Det har sedan en tid stått klart att Las Vegas får sitt första professionella idrottslag i historien nästa säsong, med ett lag i NHL. I natt döptes också laget vid en officiell namngivningsceremoni utanför arenan T-Mobile Arena, belägen mellan två av de stora kasinoanläggningarna i staden.

– Men vi ska inte bara ha ett lag, vi ska ha ett bra lag. Jag lovar att vi vinner Stanley Cup inom sex år, sa ägaren Bill Foley till fansen i samband med dopceremonin, rapporterar Aftonbladet.

Fem svenskar?

Vegas Golden Knights kommer att ha Nicklas Bäckströms förre boss i Washington Capitals, George McPhee som general manager. Hans första uppdrag blir att anställa en coach. Nästa sommar, efter den 20 juni väntar en så kallad expansion draft, där Vegas kan plocka upp en spelare per lag, som inte blivit skyddade av de 30 övriga NHL-klubbarna.

När kanadensiska sportsajten TSN genomförde en så kallad ”mock draft” under tisdagen, hamnade fem svenskar i det nya NHL-laget. Målvakten Eddie Läck (Carolina), backen Jonas Brodin (Minnesota), samt anfallsspelarna Jacob Silfverberg (Anaheim), Calle Järnkrok (Nashville) och Johan Larsson (Buffalo).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.