Foto: TT

Las Vegas väntas bli nästa NHL-stad

Uppdaterad
Publicerad

NHL är på väg att få fler lag. Enligt nyhetsbyrån AP och Las Vegas Review-Journal har Las Vegas fått klartecken från NHL:s styrelse att betala in startavgiften på 4,1 miljarder kronor.

Den 22 juni ska NHL formellt rösta om Las Vegas, men även Quebec som ansökt, ska få starta NHL-lag.

Quebec ser ut att få vänta på att få tillbaka ett NHL-lag till staden. 1995 tog Denver över Quebec Nordiques, där Mats Sundin inledde sin NHL-karriär i början av 90-talet. Att Quebec sannolikt får vänta beror på den kanadensiska dollarn som sjunkit i värde i jämförelse med den amerikanska dollarn. Kanadensiska NHL-lag har en tuffare ekonomisk sits än de amerikanska då de får intäkterna i kanadensiska dollar, men betalar spelarlöner i amerikanska dollar.

Om spelstaden Las Vegas blir godkänt får man det 31:a NHL-laget och stadens allra första lag i en professionell liga. Senast som NHL utökade med lag var 2000 då Columbus och Minnesota började spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.