Artturi Lehkonens blev Frölundas store matchvinnare med tre mål i den första semifinalen mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Lehkonens hattrick sänkte Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda vann den första semifinalen hemma mot Växjö med 4-1. Tre av målen gjordes av 19-åringen Artturi Lehkonen.

– Det var en väldigt skön seger. Det känns skönt att göra mål, men i det här skedet är det bara resultatet som räknas, säger Lehkonen till C More.

Lehkonen, som inte hade gjort mål i SM-slutspelet före kvällens match, rakade in 1-0 efter ett mönsteranfall. Han vände om och tryckte in 3-1 ur snäv vinkel. Finländaren var sugen på ett hattrick och satte 4-1 med en puck som hade kunnat innebära icing. Frölundas 2-1-mål gjordes av Lukas Bengtsson som hittade en lucka mellan benen på Växjös målvakt Christopher Nihlstorp. Växjös enda mål (1-1) gjordes av Robert Rosén, som höll sig framme på en retur från ett Jeff Tambellini-skott.

SHL

Frölunda vände 1-3 till 4-3 i kvartsfinalserien mot Luleå. Nu leder alltså laget semifinalserien mot Växjö med 1-0. Tränaren Roger Rönnberg var mycket nöjd med inställningen.

– Vi gör ingen perfekt match i spelet med puck, men jag vill verkligen lyfta fram offerviljan som killarna visar i kväll. Jag är grymt stolt över den enorma offerviljan i spelet utan puck, säger Rönnberg på presskonferensen.

– Frölunda var starka och rejäla framför egen kasse. De detaljerna behöver bli bättre för vår del, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Frölundas Anton Axelsson lämnade Scandinavium inför tredje perioden. Han skulle bli pappa och åkte till BB.

Nästa match i semifinalserien mellan Frölunda och Växjö spelas på tisdag. Då är det Växjö som har hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet