Leksand blåste liv i kvaldramatiken

Uppdaterad
Publicerad

Mora brände den första matchbollen i direktkvalet till SHL. Leksand tog sista chansen och vann hemma med 4-2 och reducerade till 2-3 i matcher.

– Jag är nöjd med matchen. Nu gäller det att vi behåller tillståndet som vi hade i dag, säger Leksandstränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson till SVT Sport.

Allt stod på spel för Leksand i kvällens match. Förlust – och laget hade fått börja om i Hockeyallsvenskan ännu en gång. Men i den här matchen tog de fram spelet som krävdes för att blåsa liv i kampen om Dalarna och sin plats i SHL.

Framförallt fick de tidig utdelning framåt. Jon Knuts, Eric Castonguay och Mattias Ritola såg till att hemmalaget gick fram till 3-0 när knappt sju minuter var spelat av den andra perioden.

Mora tog timeout och tränaren Jeremy Coillton försökte att få sitt manskap att samla ihop sig. Matt Bailey styrde också in reduceringen till 3-1 innan mittperioden var slut.

Haukeland tog chansen

Men Moras hopp varade inte så länge. Jon Knuts gjorde sitt andra mål fram till 4-1 i inledningen av den tredje perioden. Och trots att Mora försökte lyfta sitt spel, och fick chansen till spel i numerärt överläge vid tre tillfällen lyckades de bara överlista norske målvakten Henrik Haukeland – som fick chansen i Leksandsburen den här kvällen – en gång.

– Vi kommer inte upp i den standarden som krävs för att vinna i Tegera Arena. Nu får vi ladda om och ta dem på lördag istället. Vi behöver steppa upp och komma i den nivån vi visat tidigare, då är vi jäkligt svårslagna, säger Moras lagkapten Emil Bejmo till SVT Sport.

Kvaldramatiken fortsätter på lördag i Mora – som då har ännu en chans att säkra en SHL-plats på hemmais.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.