Leksand fortsätter förlora

Växjö har startat SHL-säsongen med tre segrar. Leksand då? Dalalaget är fortsatt utan poäng. Dennis Everberg gjorde två nya mål i 4–1-segern lagen emellan.

Inför säsongen tippades Växjö vara en av favoriterna till att vinna guld till våren.

Snacket kring Leksand var något helt annat. Nykomlingen placerades av många i den absoluta botten av tabellen.

Att lagen är i olika delar av tabellen märks redan.

Växjö har tagit åtta av nio poäng medan Leksand jagar sin första pinne – efter att tidigare förlorat med 2–5 mot Djurgården och 1–3 mot Karlskrona.

Smålänningarnas tisdagsvinst kom efter fyra mål från tre nyförvärv: Adam Brodecki, Sam Marklund och Dennis Everberg.

Snabbt ledningsmål

Inte ens tre minuter var spelade när SHL-debutanten i bortalaget, Henrik Haukeland, släppte första pucken förbi sig. Brodecki, i Brynäs förra säsongen, snappade upp en retur och satte med en läcker backhandvolley 1–0 inför endast 4 108 åskådare.

Nästa hemmamål kom när drygt fem minuter återstod av mittperioden. Sam Marklund, senast i allsvenska Timrå, åkte obevakad in framför kassen och satte 2–1.

Växjös tredje nätrassel – i powerplay, 30 sekunder efter andra pausen – kom från en mer van målgörare. Dennis Everberg, tillbaka i Sverige efter två år i Nordamerika, lade då nämligen in sitt fjärde SHL-mål i Växjös tröja.

Få chanser

Och det kom även ett femte.

För i nästa hemmapowerplay rakade forwarden in en retur.

Everberg gjorde två mål i premiären mot sin förra klubb Rögle och avgjorde i lördags mot HV71.

Leksands kvittering kom i powerplay, i den andra perioden. Laget behövde bara nio sekunder i spel fem mot fyra för att näta på Viktor Andrén, som också debuterade i SHL den här kvällen.

Markus Lauridsen nätade från backplats – lagets blott fjärde mål hittills i återkomsten till den högsta ishockeyligan. Leksand hade i övrigt klent med chanser.