Leksand fortsätter spöka i Örebro

Leksand vann i Örebro (2–1) – för femte matchen i rad och det var också åttonde matchen dalkarlarna slog närkingarna på nio försök de senaste två säsongerna.

Leksands målvakt Oscar Alsenfelt storspelade och svarade för 42 räddningar.

– Det känns inte som det blev så många skott. Man bryter ner det i små perioder och försöker fokusera i nuet, men det är alltid kul att få vara med och bidra så här mycket. Det är så det ska vara för en målvakt, säger Alsenfelt till C More.

Leksand tog ledningen i första perioden genom Tomi Sallinen i spel fem mot fyra.

I andra slarvade gästerna och drog på sig på tok för många utvisningar. Vid två tillfällen hade man för många spelare på isen. Den andra gången straffade det sig när Martin Johansson slog in kvitteringen.

Två assist av Ryno

Leksand spelade smart, men Örebro förde matchen och hade bland annat flera träffar i målramen.

Fem minuter från slutet spelade Johan Ryno fram Mattias Ritola framför mål som stötte in segerpucken i nät.

Örebro plockade ut målvakten i slutskedet men var aldrig riktigt nära en kvittering där. Sallinen var ett stolpskott från 3–1 men siffrorna stannade vid 2–1.

– Vi har haft sjukdomar och skador så det här korta uppehållet gav effekt, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till C More.