Foto: TT Nyhetsbyrån

Leksand får kvala efter straffavgörande

Uppdaterad
Publicerad

Leksand hade en liten chans kvar att undvika kval. Men Frölunda vände och vann med 5-4 efter en sen kvittering och straffar. Andreas Johnson släckte Leksands hopp.

Det såg bra ut för Leksand. Laget hade ledningen med 3-1 hemma mot Frölunda samtidigt som Brynäs, på platsen över kvalstrecket, såg ut att tappa poäng mot Växjö.

Men Brynäs vände mot Växjö. Och Frölunda kom ikapp.

SHL

”Synd om grabbarna”

Först till 3-3. Sedan gav Linus Hultström Leksand ledningen med två minuter kvar. Då kvitterade Frölundas Andreas Johnson till 4-4 med bara fyra sekunder kvar. Samme Johnson avgjorde sedan straffläggningen och skickade Leksand till kvalspel, trots att två omgångar återstår.

– Jag tycker lite synd om grabbarna faktiskt. Det var bara fyra sekunder kvar, säger Leksands tränare Sjur Robert Nilsen till C More.

Efter de sista SHL-omgångarna kommer hans lag att få ladda om för kvalspel.

– Nu får vi förbereda oss så gott vi kan. Vi ska ha respekt för vår allsvenska motståndare. Vi ska fortsätta med spelet från i dag och i går.

Ritola skadad

Dessutom fick Leksand ett tungt avbräck under matchen. Mattias Ritola tacklades in i Frölundas öppna båsdörr och ledas av isen. Det är oklart hur illa det är med Ritola.

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var väldigt nöjd över att laget lyckades vända matchen.

– Vilken karaktär killarna visar. Jag tycker att det är fantastiskt att vi kommer tillbaka, säger Rönnberg.

Frölunda ligger kvar på andraplatsen i SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet