Frölunda-jubel medan Leksand deppar. Foto: Bildbyrån

Leksand nära supervändning mot Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda såg ut att gå mot en klar seger borta mot Leksand när Mats Rosseli Olsen satte 4–1 i början av den sista perioden. Men Leksand kom igen och kvitterade till 4–4 och tvingade fram en förlängning. Där avgjorde Frölunda och vann 5–4.

Publiken i Leksand hade fått se topplaget Frölunda ta ledningen med 1–0 i första och 2–1 i andra. När sen Patrik Carlsson satte 3–1, hans andra för kvällen, och Frölunda dessutom hade en strålande bra andra period såg det tungt ut.

– En av våra bästa perioder sen jul, tyckte Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Men efter 1–4 i den tredje hade Leksand några lyckosekunder. Först 2–4 av Jon Knuts och 17 sekunder senare 3–4 av Jesper Ollas.

– Det går märkligt fort när det vänder, sade Leksands tränare Per-Erik Johansson.

Chanser för Leksand i förlängningen

De sista minuterna blev ett jagande efter ett kvitteringsmål. Och det kom med 1.33 kvar av matchen i spel 4 mot 5 när en Frölundaback slarvade och pucken hamnade hos Lukas Eriksson som fri gjorde sitt första SHL-mål.

– Den dök upp från ingenstans, bra läge att göra det, sade Lukas Eriksson.

I förlängningen hade Leksand flera bra chanser att avgöra men till slut var det Johan Sundström som med sitt 12:e mål för säsongen avgjorde för gästerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.