Leksands Jon Knuts och SVT:s Patrik Ross. Foto: Bildbyrån

Leksand tillbaka i SHL: ”Kommer bli fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Leksand är tillbaka i SHL. I kväll spelar dalalaget premiär mot Djurgården inför fulla läktare på Tegera Arena. ”Det här kommer bli något utöver det vanliga”, säger SVT:s expert Patrik Ross.

SVT:s expert är på på plats i Leksand inför SHL-premiären.

– Det kommer bli fantastiskt. Jag var nere och pratade med grabbarna i Leksand och det glittrade i ögonen på dom.  Spelarna vet att det kommer bli fullsatt och att ha sin SHL-premiär i Leksand på det här sättet, det är något man drömmer om, säger Ross.

Vad betyder det för SHL att Leksand är tillbaka?

– Det är häftigt. Det är ett publiklag med mycket fans i hela Sverige. Var de än kommer blir det ett otroligt tryck. Det är bara att lyfta på hatten att en så pass liten by kan ha ett lag i högsta serien, säger han.

Vad kan vi förvänta oss av matchen?

– Det är början på säsongen, så det kommer bli mer skridsko än hockey. Jag tror spelarna kommer släppa loss rejält och låta benen gå. Det blir viktigt för Leksand att hålla uppe laget och inte trumma på för mycket och påverkas av publiken. I så fall kan det bli så att de bjuder Djurgården på massa kontringar.

Vad talar för Leksand i kväll?

Det skulle vara entusiasmen och glädjen, att det är första hemmamatchen för säsongen. Under säsongen tror jag att tålamod kommer bli nyckelordet. Som jag ser det är det ett allsvenskt lag med några få SHL-spelare. Jag tror Leksand kommer tillhöra botten.

Och vad tror du om Djurgården?

– Djurgården har haft ganska stor ruljans och förlorat viktiga spelare som Thoresen (Patrick) och Sörensen (Marcus), men har en ny coach i Robert Ohlsson. Det ska bli kul att följa. Jag tror att Djurgården kommer bli mer offensiva än förra året, och hamna topp sex.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.