Leksands dubbla smällar: Derbyförlust och mardrömsbesked

Leksand hade en tung kväll på onsdagen. Derbyförlust mot Mora på hemmais (3–1) och under matchen kom beskedet att Fredrik Forsberg missar resten av säsongen på grund av en knäskada.

Nej, det går inget vidare för Leksand som i våras trillade ur SHL.

Mora var det effektivare laget i det heta derbyt och två fullträffar i första perioden bäddade för segern.

Det var Daniel Hermansson, ex-leksingen, som med en vrickning framför Leksandsmålvakten Frans Tuohimaa svarade för ledningsmålet.

Forwarden fick sedan en passningspoäng på 2–0 och spelade fram till 3–1 i tom kasse.

– Mora får det första och andra målet. De spelar smart. Vi har tillräckligt med chanser att göra fler mål. Vi missar målchanser. Och tyvärr har det sett ut så även i tidigare matcher, säger Leksands tränare Sjur Robert Nilsen till C More efter matchen, som fick höra vissa delar från läktaren ropa på hans avgång.

Ineffektivt hemmalag

Leksand saknade inte chanser men hade svårt att få in pucken i nät.

I första perioden missade laget tre frilägen och i andra slog Brock Montpetit pucken utanför målet efter att ha kommit solo från mittzon.

Reduceringen kom med ett handledsskott från Viktor Mårtenssons klubba fyra minuter från slutet, men det räckte inte.

Mora spelade smart och tog andra raka derbysegern.

Men den tyngsta smällen den här kvällen kan ha varit beskedet att Fredrik Forsberg missar resten av säsongen.