Leksands segertåg fortsätter

Leksand tog tredje raka segern i SHL efter att laget kört över Frölunda med 4–0 i Tegera Arena. ”Att jag i tredje perioden skulle stå lugn i båset var inget jag tänkte inför matchen”, säger Leksandstränaren Per–Erik Johnsson.

Leksand har fått upp ångan, och det rejält. Efter en höst där laget prenumererat på jumboplatsen i tabellen har Per–Erik Johnssons mannar lämnat sistaplatsen efter två raka segrar mot bottenkollegan Rögle.

Att tabellklättringen gett Leksandsspelarna självförtroende gick inte att ta miste på. Det var ett helt respektlöst Leksand som åkte ut på isen för att ta emot regerande mästaren Frölunda under torsdagskvällen.

19–årige Isac Skedlung öppnade målskyttet i den första perioden och i den andra fortsatte det unga hemmalaget – med sex juniorer i matchtruppen – på den inslagna vägen.

– Vi har hela tiden gett spelarna vårt fulla stöd i ryggen. Det är bara att åka ut och våga prova och det gjorde vi verkligen i kväll, säger Leksandstränaren Per–Erik ”Perra” Johnsson till C More.

3-0 inför tredje

Leksandsspelarna vågade verkligen och med varsitt mål såg Eric Castonguay och Martin Karlsson till att hemmalaget hade en 3–0–ledning med sig in till den sista akten.

Väl där tryckte Frölunda på för en reducering, men Leksands försvarsspel var omutligt.

– Vi har ett fantastiskt försvarsspel. Tidigare har vi sett hur Frölunda spelar framför mål med sina instick, men så blev det inte för dem i dag. Att jag i tredje perioden skulle stå lugn i båset var inget jag tänkte inför matchen, säger Johnsson.

Haukelands andra nolla

Martin Karlsson fastställde slutresultatet till 4–0 med sitt andra mål för kvällen och nollan bakåt var Henrik Haukelands andra raka.

– Det är kul att hålla nollan, men det viktigaste är som sagt att vi vinner. Det är ett tråkigt svar, men så är det. Nu blickar vi framåt, säger Hakeland till C More.

I nästa match väntar Djurgården borta för Leksand och Frölunda tar emot Växjö hemma i Scandinavium.