Nicklas Lidström (till vänster) med Mats Sundin och Daniel Alfredsson bildar en meriterad ledartrio i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån.

Lidström slipar backarna: ”Väldigt imponerande”

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Lidström har kommit igång med arbetet kring Tre Kronor – nu ska backspelet i landslaget utvecklas. – Det känns jättekul att vara igång, säger han till SVT Sport.

Nicklas Lidström, Daniel Alfredsson och Mats Sundin ska hjälpa Tre Kronor med olika detaljer i spelet under World Cup.

Sedan några dagar är Lidström igång med arbetet, där han ska stötta ledarteamet i arbetet.

World Cup i ishockey

– Mitt ansvar tillsammans med Peter Popovic är baksidan, försvarsspelet och box play. Och lite power play. Vi är med på hela resan nu, säger Lidström till SVT Sport.

– Besluten kommer fattas av coacherna, men vi är med med inspel. De vill att vi ska vara delaktiga, säger legendaren.

På träningen idag har man nött mycket power play. När det väl är match kommer de sitta på läktaren och följa och analysera. Det är både små detaljer och större drag, som Lidström kan vara med och ge feedback kring.

– Det kan vara detaljer i egen zon. Vilken riktning som backarna har skridskorna åt, till exempel, fortsätter ”Lidas”.

– Vi har en väldigt imponerande backbesättning. Rörliga och spelskickliga, säger Lidström, som känner igen många av dragen från sin egen karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet