Oscar Lindberg säsongsdebuterade för New York Rangers. Foto: TT Nyhetsbyrån/ARKIV

Lindberg tillbaka när Rangers vann

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Lindberg gjorde säsongsdebut efter sin stora höftoperation i våras när New York Rangers vann med 3–2 hemma mot Arizona. ”Väldigt roligt att få vara med igen”, säger 24-åringen till Aftonbladet.

Han tvingades tacka nej till VM i våras och beräknades missa åtminstone den första månaden av säsongens NHL.

Men i natt var Oscar Lindberg tillbaka på isen för sitt New York Rangers.

– Jag hade inte räknat med att vara igång redan nu, men igår kväll fick jag besked att jag skulle spela och jag hade blivit helt ”clearad” av läkarna tidigare under lördagen så det var inga problem, säger han till Aftonbladet.

– Tvärtom var det skönt att bara komma in i det direkt och inte behöva tänka så mycket.

Den Skellefteåfostrade centern fick drygt tio minuters speltid.

– Det kändes att jag inte har någon matchrytm och så där, men jag tycker det gick bra. Framförallt var det väldigt roligt att få vara med igen, säger Oscar Lindberg.

”Går inte att vara sliten redan”

Henrik Lundqvist gjorde 27 räddningar i segern, som var Rangers andra på två dagar.

– Ja, starkt. Det är inte så lätt, vi tog en riktigt tung seger mot Washington ett dygn tidigare och så får vi komma hem och ladda om direkt för Coyotes, säger målvakten till Aftonbladet.

– Och nej, jag är inte särskilt trött, det känns bra. Det är tidigt på säsongen, man har fortfarande mycket energi. Det går inte att vara sliten redan nu, he he.

Jesper Fast noterades för en assist vid Rangers första mål.

Vancouversvit sprack

Henrik Sedin gjorde sitt tredje mål för säsongen i Vancouvers bortamatch mot Anaheim, framspelad av Loui Eriksson. Eriksson fick poäng även vid lagets första mål när han plockade upp pucken vid en misslyckad passning och passade fram till Bo Horvat.

Men Anaheim hade hård press på Vancouver. Hemmalaget vann skotten med 37–19, och matchen med 4–2. Det var Vancouvers första nollpoängare i höst efter fyra segrar och en oavgjord match.

– De ville få ner puckarna djupt och forecheckade bra. Vi var tvåa på pucken. Och när matchen gick deras väg var det svårt för oss att komma ur det. Vi kämpade i alla fall och kunde ha fått oavgjort. Men det hade vi inte förtjänat, säger Henrik Sedin till Vancouver Sun.

Höll nollan utomhus

Winnipegs utomhusmatch mot Edmonton blev försenad i två timmar på grund av att det varma vädret gjorde isen för mjuk. När matchen sedan kom igång stod en inspirerad målvakt i vägen för en hemmasuccé.

– Jag var verkligen förväntansfull över att få spela min första NHL-match utomhus. Det var en fantastisk atmosfär och isen var väldigt bra, säger Edmontons målvakt Cam Talbot, som höll nollan när Edmonton vann med 3–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.