Joakim Lindström är superhet just nu. Foto: Bildbyrån

Lindström sänkte Djurgården

Joakim Lindström är glödhet just nu.

Mot Djurgården var han isens stora dominant när Skellefteå efter stora besvär till slut kunde vinna med 3–2.

Ett mål och en assist från Lindströms klubba innebär att ledaren av SHL:s poängliga producerat 19 poäng på sina 13 senaste matcher. Imponerande.

Men Djurgården föll med flaggan i topp, gjorde en helhjärtad arbetsinsats och höll jämna steg med Skellefteå långt in i slutperioden.

Niclas Bergfors har inte haft någon lyckad säsong i Linköping. Flytten till Djurgården ser däremot ut att kunna bli ett lyft. I hans andra match för sitt nya lag Djurgården antecknade sig 30-åringen för första gången i målprotokollet.

Efter 9.11 i mittenperioden gav han Djurgården ledningen med 1–0. Bergfors bröt själv ett Skellefteåuppspel och kunde till slut lyfta in pucken i öppet mål efter ett intensivt jobb av lagkompisarna. Målet var signifikativt för Djurgårdens insats. Stockholmslaget slåss för en plats i slutspelet men är inne i en riktigt tung period. Förlusten mot Skellefteå var lagets åttonde i rad.

Holloway kvitterade

Men arbetsmoralen är det inget fel på. Djurgården satte matchen igenom en stenhård press på hemmalaget som hade jättestora svårigheter att få igång sitt spel.

Skellefteås förstakedja med Joakim Lindström i spetsen har så här långt under säsongen varit oerhört giftig i numerärt överläge, nu fick hemmalaget flera chanser att spela powerplay utan att lyckas. Men fjärde gången Skellefteå fick spela fem mot fyra small det till slut bakom Mikael Tellqvist i Djurgårdens mål. 1–1-målet efter 10.53 i mittenperioden kom faktiskt på en kontring där Bud Holloway med ett snärtigt handledsskott prickade rätt vid bortre stolpen.

Avgjorde i tredje

Med två snabba mål i början av den tredje perioden kunde Skellefteå avgöra matchen till sin fördel.

Först knyckte Joakim Lindström pucken från Djurgårdens Markus Ljungh och satte sedan pucken i nät efter 5.31. Bara halvminuten senare pangade Jimmie Ericsson in 3–1 med ett slagskott från blålinjen.

Djurgården gav allt för att komma tillbaka in i matchen och reducerade till 2–3 genom Mikael Ahlén två minuter från slutet. I slutsekunderna prickade Linus Hultström sedan stolpen men Skellefteå lyckades hålla undan.