Linköping slog Brynäs efter straffar

Rhett Rakhshani blev stor hjälte när Linköping besegrade Brynäs på hemmais i en mycket jämn batalj. Han tvingade fram en förlängning och satte sedan en läcker straff som blev avgörande.

– Det är skönt att börja göra mål, speciellt i nya tröjan. Ännu skönare att göra två mål i en sån här match när vi är i underläge, säger Rakhshani till SVT Sport.

Hemmalaget Linköping öppnade klart piggast, och fjolårets skyttekung Broc Little visade tidigt offensiv skaparglädje med en farlig styrning. Amerikanen förvaltade också en snabb spelvändning och överlistade unge Felix Sandström i Brynäsmålet efter drygt 12 minuter. Det var Littles tredje mål för säsongen.

Anton Blomberg ökade på till 2-0 för Linköping när den andra perioden hade pågått i en och en halv minut, med ett lurigt skott som styrdes in via Simon Bertilssons rygg. Men svaret från Brynäs kom omgående. Pontus Westerholm reducerade till 2-1 för gästerna när matchklockan visade 1.54, assisterad av tvillingbrodern Pathrik.

Broc Little, som gjorde 28 mål ifjol, hade ett jätteläge att göra 3-1 för Linköping nio minuter in mittenperioden, men Felix Sandström fick till en blixtsnabb benparad.  Istället fick vi se en häftig vändning av Brynäs, anfört av sing unge lagkapten. Anton Rödin kliev in i handlingen och reducerade till 2-2 när klockan visade 17.21, villket var hans femte mål för säsongen. Med nyvunnen energi och momentum lyckades Brynäs göra 3-2 bara 31 sekunder senare, när Jesper Ollas slog till med en snygg dragning.

I tredje perioden kom Linköping tillbaka, tack vare en amerikansk anstormning. Rhett Rakhshani satte 3-3 när matchklockan visade 9.32 , assisterad av Garret Roe.  Linköping, och framförallt Broc Little tryckte på för ett segermål mot slutet av perioden, men matchen gick till förlängning som blev mållös.

I straffläggningen blev Rhett Rakhshani hjälte med en riktigt läcker straff. LHC:s målvakt Marcus Högberg var också tryggheten själv mellan stolparna och räddade tre straffar. Linköping vann alltså med 4-3 och tog sin tredje raka seger.

– Vi spelade bra och visade karaktär och det är ett tecken på ett bra lag. Ett lag som vinner även om man inte spelar sitt bästa spel, säger Rakhshani till SVT Sport.