Arkiv. Broc Little satte två av målen. Foto: Bildbyrån

Andra raka CHL-segern för Linköping

Linköping tog sin andra raka seger i CHL efter en meriterande viktoria över finländska JYP Jyväskyla. Östgötarna vände underläge 0-1 till seger med 4-1 på bortais. ”Vi gör en jättebra match”, säger LHC:s tränare Dan Tangnes.

Både Linköping och Jyväskylä kom till söndagens match med en seger mot franska Gap Rapaces i bagaget. Och efter Linköpings nya seger i CHL så har de kopplat greppet i gruppen.

– I framför allt andra perioden spelar vi bra hockey och kontrollerar spelvändningarna på ett bra sätt, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

Champions Hockey League

Matchen avgjordes definitivt i den tredje perioden då Broc Little satte sitt andra mål för dagen och ordnade 3-1 till gästerna. Han serverades mycket fint av nyförvärvet Eddie Larsson.

”Jättebra match från vår sida”

Little hade dessförinnan gjort 2-1 precis i inledningen av andra perioden medan det var Henric Törnqvist som kvitterade Jyväskyläs ledningsmål i första perioden. Med 26 sekunder kvar av matchen fastställde Kristian Näkyvä slutresultatet till 4-1 då han sköt pucken i öppet mål.

– JYP kom ut riktigt starkt och var över oss första tio. Vi växte in i matchen och sen fick vi 3-1 tidigt i tredje och kunde kontrollera matchen. En jättebra match från vår sida, säger Tangnes.