Skellefteå fick en smakstart på semifinalserien, nu väntar match två i Linköping. Foto: Bildbyrån

Linköping jagar utjämning på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Linköping fick en tung start på semifinalserien mot Skellefteå, förlust 5-2 på bortais och nu siktar LHC på att kvittera till 1-1 i matcher.

– För att slå Skellefteå måste du upp på hundra procent, säger Linköping Sebastian Karlsson till corren.se.

Efter 5-2-förlusten i det första mötet har nu Linköping chansen att utjämna semifinalserien på hemmaplan.

– Det känns absolut som att vi har stora chanser. Till att börja med hoppas jag att vi får en kokande arena i ryggen, säger Linköpingsbacken Jonas Junland till corren.se.

SHL

Regerande mästarna Skellefteå kan vid seger ikväll koppla greppet om ytterligare en SM-final, det skulle i sådana fall bli den femte (!) i rad för Saik. Och de fick som bekant en smakstart i det första mötet.

– Skön första seger och nu är vi inne i matchserien. En okej insats från vår sida, men det finns en hel del att slipa på, sa Skellefteås lagkapten Erik Forsell till TV12 efter första mötet.

Formtoppade poängsprutan Tim Heed fanns med i förarbetet till två av målen i första matchen och Skellefteåbacken tror på en tät match i Linköping i kväll.

– Det kommer bli tufft och tight, säger han till norran.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet