LHC höll undan – klart för kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Högberg axlade hjälterollen när Linköping efter stor dramatik höll undan för IFK Helsingfors och tog sig vidare till kvartsfinal i CHL. ”Vi visste att det skulle bli en tuff match. Nu är vi vidare och hoppas på att vår resa i CHL blir lång, säger Linköpingtränaren Dan Tangnes.

Efter 1-1 i Linköping stod LHC inför en tuff uppgift när dubbelmötet med IFK Helsingfors skulle avgöras i den finska huvudstaden.

Det svenska laget inledde mötet bra och Garret Roe öppnade också målskyttet för LHC i den första perioden. Efter Roes tunga mål på bortais tog sedan Helsingfors över och i jakten på ett kvitteringsmål  satte hemmalaget hårt tryck på Marcus Högberg i LHC-målet.

Champions Hockey League

Högberg stod pall

Med flera högklassiga räddningar såg Högberg till att LHC fortsatt höll nollan vilket skapade en allt större desperation hos hemmalaget.

Med 20 sekunder kvar av matchen plockade Helsingfors ut sin målvakt. Högberg och ett frenetiskt jobbande LHC-försvar förblev dock omutliga och höll undan matchen ut.

Siktar högt

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match mellan två jämna lag. Vi gör en mycket bra insats och det är alltid kul med utslagsmatcher när det går vägen, säger Linköpingstränaren Dan Tangnes till SVT Sport.

LHC-tränaren riktar nu blickarna långt. Så långt att han faktiskt vågar skymta en sluttriumf i Champions Hockey Leauge.

– Vi vill alltid vinna alla tävlingar vi deltar i. Förhoppningsvis kan vi få en lång resa i CHL.

Svenskmöte

Nu väntar ett helsvenskt dubbelmöte i kvartsfinalen med Frölunda som imponerade stort i sin åttondelsfinal mot Eisbären Berlin.  Den regerande SHL-mästaren hade i praktiken redan avgjort sin åttondelsfinal redan förra veckan när laget vann med 6-1 i Berlin.  Efter 4-1 på hemmais blev dubbelmötets utgång förkrossande 10-2.

– Det var lite avslaget och det var kanske lite svårt för spelarna att vara helt fokuserade när de visste att vi hade fem mål med oss inför mötet.  Vi gör det bra i kväll i vårt powerplay, men sedan ska vi nog inte ta med oss så mycket mer från den här matchen, säger Fröundatränaren Roger Rönnberg till SVT Sport.

Rönnberg ser nu fram emot kvartsfinalmatcherna mot Linköping.

– Det kommer bli kul och två lag med hög fart som kommer att slåss om initiativet. Sedan är det en lagom bussresa också.

Det första kvartsfinalmötet spelas den 6 december och returen en vecka senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet